Home & Nieuws

Binnenstadservice bestaat al 15 jaar. Het jongere initiatief Goederenhubs Nederland blijkt een zeer goede volgende stap. Deze groep van onafhankelijke groene stadshubs biedt goederendiensten in de steden, versterkt door samenwerking met één aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Met deze hubs is gebundelde zero emissie stadslogistiek in 2025 uitvoerbaar. Ook vandaag wordt dat al waargemaakt. Bijvoorbeeld in Maastricht, waar al ruim twee jaar elektrisch wordt gereden. Of in Amsterdam en Nijmegen, waar zelfs al CO2 vrij gereden wordt.

Binnenstadservice Goederenhubs zijn stadslogistieke servicecentra aan de rand van diverse steden. Ze bieden services aan bewoners en ondernemers in en buiten de stad. Binnenstadservice is daarmee het fysieke en virtuele ontkoppelpunt in de logistieke keten dat fijnmazige geconsolideerde logistiek in stedelijk gebied levert. Naast lokale klanten maken (inter)nationale verladers gebruik van deze services. Binnenstadservice reduceert hiermee het aantal vrachtbewegingen en realiseert tegelijkertijd verbetering van de luchtkwaliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de aangesloten steden.