Home & Nieuws

Binnenstadservice is actueler dan ooit. Het initiatief omĀ Goederenhubs Nederland op te richten blijkt een zeer succesvolle stap. Deze groep van onafhankelijke groene stadshubs biedt goederendiensten in de steden, versterkt door landelijke samenwerking. Met deze Goederenhubs is geconsolideerde zero emissie stadslogistiek in 2025 een realistische ambitie. Zelfs vandaag wordt dat al waargemaakt. Bijvoorbeeld in Maastricht, waar al ruim een jaar elektrisch wordt gereden. Of in Arnhem, waar De Groene Rijders de last mile met ZE cargo bikes uitvoeren.

Binnenstadservice Goederenhubs zijn stadslogistiek servicecentra aan de rand van diverse steden. Ze bieden services aan bewoners en ondernemers in en buiten de stad. Binnenstadservice is daarmee het fysieke en virtuele ontkoppelpunt in de logistieke keten dat fijnmazige geconsolideerde logistiek in stedelijk gebied levert. Naast lokale klanten maken (inter)nationale verladers en webwinkels gebruik van deze services. Binnenstadservice reduceert hiermee het aantal vrachtbewegingen en realiseert tegelijkertijd verbetering van de luchtkwaliteit, verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de aangesloten steden.