Voorbereid op zero emissie!

Nijmegen krijgt het Heen en Weer

Vanaf november 2014 heeft Nijmegen een nieuwe koeriersdienst:
Heen en Weer.

 

Heen en Weer bezorgt online bestellingen op een tijdstip dat u goed uitkomt. Bovendien neemt de koeriersdienst spullen mee terug die u niet meer nodig heeft.

 

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. U meldt zich aan via de website als deelnemer van Heen en Weer. U krijgt dan een code die u telkens gebruikt, als u online een bestelling plaatst. U bestelt bijvoorbeeld een boek. Bij het namenveld vult u uw code en achternaam in. En als afleveradres het Heen en Weer-distributiecentrum. Uw bestelling wordt dan daar bezorgd. De groene koerier van Heen en Weer komt het boek vervolgens bij u thuis afleveren. U krijgt een bericht wanneer het pakket eraan komt.

 

Wat kunt u mee terug geven?

Ongemerkt blijven heel wat afgedankte spullen jarenlang in huis liggen. Denk aan batterijen, tonercartridges, mobieltjes, scheerapparaten, föhns, waterkokers. Deze spullen bevatten dikwijls waardevolle grondstoffen.. Geef ze mee met de fietskoeriers op het moment dat ze een pakketje komen bezorgen. Heen en Weer zorgt via de Dar voor een verantwoorde verwerking van de spullen.

 

Heen en Weer, de groene koeriers!

Met Heen en Weer is de tijd voorbij van talloze busjes van de verschillende pakketdiensten in de stad. Als u meedoet worden dat groene fietskilometers. En met Heen en Weer raakt u op een verantwoorde en gemakkelijke manier van een aantal afgedankte spullen af.

 

De aftrap

Op vrijdag 14 november 2014 vindt tussen 10.30 en 11.15 uur de feestelijke aftrap van Heen en Weer plaats. Wethouder Harriet Tiemens zal samen met bewoners de eerste bestelling plaatsen. Belangstellenden zijn vanaf 10.15 uur van harte welkom in Buurtcentrum ‘t Oude Weeshuis aan de Papengas 8 te Nijmegen.

 

Heen en Weer start voor bewoners van het Stadscentrum en de Benedenstad. In deze wijken is bereikbaarheid en gebruiksdruk een belangrijk issue. Op de website www.nijmegenheenenweer.nl kunt u zien wanneer de andere wijken van Nijmegen aangesloten worden.

Nijmegen krijgt het Heen en Weer
Schuiven naar boven