Binnenstadservice Nijmegen

De ideale voorbereiding op de Zero Emissie in Nijmegen!

Nijmegen in 2018 Groene hoofdstad van Europa

Op 22 juni maakte de jury van de Green Capital of Europe Award bekend dat Nijmegen de winnaar, Nijmegen is in 2018 dé Groene hoofdstad van Europa. Na een spannende jury presentatie in Ljubljana waar ook vertegenwoordigers van Binnenstadservice present waren, kwam een dag later dit geweldige resultaat. Nijmegen loopt voorop in duurzaamheid. Het was tenslotte ook de stad waar in 2008 de Binnenstadservice van start ging. Dat Nijmegen Green Capital wordt van Europa geeft ook een nieuwe ‘boost’ voor duurzame stadslogistiek. En in ditzelfde Green Capital jaar viert Binnenstadservice met een internationaal congres Duurzame Stadslogistiek op 16 april 2018 haar 10 jarig bestaan.

Nijmegen in 2018 Groene hoofdstad van Europa

Eén gedachte over “Nijmegen in 2018 Groene hoofdstad van Europa

  1. Beste nijmeegse groen mensen,
    Nijmegen is redelijk groen. Maar er kan nog veel meer gebeuren. Neem nou bv die saaie universiteits terreinen; alleen veilig groen gras. Daar moeten vlinder struiken en planten groeien! Ook langs de vierdaagse route.Neem nou die bussen die de hele dag leeg rond rijden. Niet nodig. Idee; bouw wat flats voor jongeren die geen auto hebben maar met trein, fiets en bus reizen. Bouw bij bus en station, vergader ruimtes, zodat mensen niet met de auto hoeven. Stimuleer scholen, bedrijven, ziekenhuizen enz, om mensen in dienst te nemen in de buurt, zodat ze lopend of fietsend naar hun werk kunnen. Waarom moet een leraar Frans, elke dag naar Utrecht met de auto? En komt er een andere leraar elke dag van Eindhoven naar Nijmegen voor hetzelfde vak? Ook vraag ik me af of scholen met ook naschoolse opvang, langs een straatweg moeten gebouwd, worden waar elke dag honderden auto’s met hun uitlaatgassen, en lawaaierige brommers langs rijden? ( bv in Brakkenstein)
    Nijmegen groenste stad een mooi streven! Ik wens jullie veel succes!
    Groetjes ML Cuijpers

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven