Voorbereid op zero emissie!

Binnenstadservice ontvangt Duurzame Estafettestokje

Nijmegen – Op de landelijke vergadering van Cityhubs ontving Max Prudon, bestuurlijk verantwoordelijk voor Binnenstadservice en grondlegger van dit bedrijf, het Duurzame Estafettestokje uit handen van Jan van Well van Stichting Duurzame Estafette Nijmegen. “Een blijk van waardering voor het uithoudingsvermogen en vele werk in het verduurzamen van stadslogistiek.”, aldus Jan van Well.

 Het Estafettestokje heeft in 2014 als zodanig dienst gedaan bij de duurzame sportreis van Nijmegen naar Kopenhagen. Nijmegen wilde daar ‘Green Capital of Europe’ worden. Dát is toen niet gelukt. Maar een neveneffect is wel dat sindsdien het stokje doorgegeven wordt van het ene duurzame initiatief naar het andere. Deze is nu aan Binnenstadservice aangereikt.

Het Estafettestokje werd op een memorabel moment uitgereikt. Als afsluiting van de eerste landelijke vergadering van het nieuwe nationale netwerk van Cityhubs. Binnenstadservice kan door dit netwerk, naast de goederenleveringen via de lokale klanten, extra volume genereren. Daardoor wordt effect van het werk van Binnenstadservice nog groter. En dat verdient dus een ‘goed bezig’ pluim!

Binnenstadservice onderneemt al sinds 2008 in duurzame stadslogistiek. Kleine tot middelgrote goederenleveringen die naar een eindadres in de stad plaats moeten, komen aan bij de Binnenstadservice loods op het industrieterrein. Vanaf dat punt worden de goederen gebundeld door de Groene Stadsservice naar het eindadres gebracht met een kleine vrachtwagen die op groen gas rijdt.

Binnenstadservice bundelt niet alleen op de heenweg, ook alle retourlogistiek wordt gebundeld. Dat is regelmatig de reden waarom ondernemers en bewoners in de stad een contract met Binnenstadservice afsluiten. Ook aanvullende services als opslag, om- en overpakken en uitvoeren van klantbezorgingen spelen daarbij een rol.

Binnenstadservice ontvangt Duurzame Estafettestokje
Schuiven naar boven