Voorbereid op zero emissie!

Congres Maping the future of logistics: Birgit Hendriks presenteert de TripleX visie van Binnenstadservice

In een van de vele ‘break out’ sessies van het grote topsector Logistiek congres ‘Mapping the future of logistics’ presenteerden Goos Kant (Ortec, 4C4D Dinalog), Peter Tjalma (TransMission) en Birgit Hendriks (Binnenstadservice) hoe middels samenwerking de uitdaging van stadslogistiek kan worden aangegaan. Binnen de context van het Dinalog project 4C4D heeft Binnenstadservice de TripleX visie ontwikkeld.

Stadslogistiek krijgt pas écht impact als niet alleen de fysieke LTL goederenstromen ontkoppeld en herschikt worden, maar ook de informatiestromen en financiële stromen aan de virtuele rand van de stad ontkoppeld worden. Het ontkoppelen en herschikken van deze drie stromen vergt samenwerking en contracten met partners binnen en buiten de stad, met partners upstream en downstream in diverse ketens én met de lokale overheid. Dat laatste is belangrijk: de lokale overheid is de partner die we kunnen aanspreken op het creëren van een aangenaam woonklimaat, schone lucht, verkeersveiligheid en bereikbaarheid voor de bewoners en ondernemers in haar stad. Middels een heldere visie op stadslogistiek en met bijbehorende regelgeving kan de lokale overheid efficiënter en schoner goederenvervoer bevorderen.

Binnenstadservice gaat die samenwerking graag in elke stad aan. Zo creëren we een landelijk dekkend duurzaam netwerk van stadslogistieke servicecentra.

 

Download de presentatie hier.

Congres Maping the future of logistics: Birgit Hendriks presenteert de TripleX visie van Binnenstadservice
Schuiven naar boven