Voorbereid op zero emissie!

Genomineerd voor de Award Stedelijke Distributie 2009

Binnenstadservice Nederland (Eco2city) is een van de drie partijen die vanwege hun frisse blik op het stedelijke distributiebeleid genomineerd zijn voor de Award Stedelijke Distributie 2009. De andere twee genomineerden zijn de gemeente Utrecht en Greencitydistribution. Minister Eurlings maakt op 3 december de winnaar van de Award bekend in Het Spaansche Hof te Den Haag. “De genomineerde organisaties bieden alle drie creatieve én werkbare kansen voor stedelijke distributie”, aldus Eric Janse de Jonge, Ambassadeur Stedelijke Distributie.

De jury bestaande uit Eric Janse de Jonge (vz.), Jos van Kleef (projectleider stedelijke distributie, Connekt) en Walther Ploos van Amstel (Hoogleraar logistiek en werkzaam bij TNO) selecteerde de drie genomineerden uit zeventien inzendingen. Deze initiatieven zijn allemaal door een goede mix van samenwerking tot stand gekomen. Een belangrijk criterium bij de keuze van de jury was het behalen van voordelen op tenminste twee terreinen: economie, milieu, leefbaarheid, verkeer (doorstroming en veiligheid) en/ of ruimtelijke ordening. De drie genomineerden scoorden op vrijwel alle terreinen bovengemiddeld.

“Uiteraard is dit een heel groot compliment aan allen die zich inzetten voor de ontwikkeling van Binnenstadservice in Nederland, aldus Max Prudon, een van beide initiatiefnemers van Binnenstadservice. “Een compliment aan alle medewerkers van de lokale vestigingen, aan alle deelnemende winkeliers, aan ambtenaren en wethouders van de betrokken gemeentes, collega’s van de partnerbedrijven…. in feite heeft iedereen die de schouders zet onder dit bedrijf, een steentje bijgedragen aan deze nominatie.
En nu gaan we natuurlijk voor de hoofdprijs!”

Wat is de Award Stedelijke Distributie?

Het doel van de Award Stedelijke Distributie is slimme en praktische ideeën te stimuleren en partijen te inspireren na te denken over efficiënte manieren om stedelijke distributie te organiseren. De winnaar ontvangt een totaalbedrag van 250.000 euro. Eind november vindt er nog een juryronde plaats. Dan wordt de uiteindelijke winnaar van de Award Stedelijke Distributie 2009 gekozen.

Genomineerd voor de Award Stedelijke Distributie 2009
Schuiven naar boven