Voorbereid op zero emissie!

Uitnodiging aftrap Goederencirkel

Van harte willen we u uitnodigen aanstaande donderdag 13 maart om 17.00 uur getuige te zijn van het startschot dat wethouder Jan van der Meer gaat geven aan ‘De Goederencirkel’, duurzame bewonerslogistiek in de wijken Bottendaal en Centrum Nijmegen. Misschien wel het laatste project dat hij in zijn rol als wethouder Klimaat & Energie mag ‘aftrappen’, dus mis het niet!
De Goederencirkel combineert duurzaam thuisbezorgen van (webwinkel)pakketten met het ophalen van waardevol afval dat weer grondstof is voor nieuwe producten. Gedurende deze praktijkproef gaat de fietskoerier elke avond een serviceronde door de wijk maken: de Goederencirkel. Zo worden goederen in en uit de wijk vervoerd zonder energie en uitstoot. Deze ronde biedt de bewoners meer service aan huis terwijl tegelijkertijd de lucht schoner wordt en het verkeer minder en veiliger.
De Goederencirkel refereert uiteraard ook aan de opkomst van de Circulaire Economie. Dit economisch systeem wil herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waardevernietiging minimaliseren. Anders dus dan in het huidige systeem, waarin grondstoffen worden gebruikt in producten die na verbruik vaak worden vernietigd.
Alle betrokken partijen informeren op deze bijeenkomst de bezoekers over hun bijdrage aan De Goederencirkel. Binnenlopen kan op elk moment, maar het mooiste natuurlijk aan de start. Wees welkom!

Namens alle betrokkenen,

Birgit Hendriks, Stichting Eco2city

Informatie over de bijeenkomst:

Locatie: Activiteitencentrum Doddendaal, Achter Valburg 2, 6511 DM Nijmegen

Programma:

17.00     Ontvangst met koffie/thee

17.20     Wethouder Jan van der Meer geeft het startschot voor de Goederencirkel.  Fietskoeriers van Velocity gaan samen met enkele bezorgers het Centrum en de Bottendaal in om de bewoners per brief te informeren

Ondertussen op het wijkcentrum ‘informatiemarkt’; nader kennis maken met elkaar en alle betrokken partijen

19.00     Einde bijeenkomst

 

Uitnodiging aftrap Goederencirkel
Schuiven naar boven