Voorbereid op zero emissie!

Binnenstadservice Arnhem geopend

In Arnhem werd op 14 september 2009 de vierde vestiging van Binnenstadservice geopend door Wethouder Cees Jansen van de Gemeente Arnhem. Op ‘zijn’ transportfiets maakte hij een ronde door de binnenstad van Arnhem. Onder het toeziend oog en applaus van alle aanwezige gasten overhandigde hij de (symbolische) pakketten aan de eerste vier winkeliers: Domino X, Pollmann, Hartley’s en de Gezondheidswinkel. De leveringen verliepen vlekkeloos. En dat terwijl de wethouder in zijn eerste woorden al toegaf dat goederenvervoer bepaald niet zijn dagelijks werk was, “maar deze vorm van vervoer brengt mij wel in vervoering” aldus de wethouder. “Binnenstadservice maakt de binnenstad namelijk beter bereikbaar en leefbaar en maakt de lucht schoner. Dat is goed voor de ondernemers en voor de bezoekers van de beste binnenstad van Nederland”!

De feestelijke opening begon bij Max Brothers met een speech van de trotse voorzitter van Binnenstadservice Arnhem, Riks van Dijk, en van de voorzitter City Centrum Arnhem, Jos Wegdam. Beiden zijn enthousiast over de voortvarende manier waarop Binnenstadservice in Arnhem van start gaat.

Aansluitend begon de wandeling door de binnenstad, achter de transportfiets van de wethouder aan! Opvallend en bijzonder waren de geanimeerde gesprekken onderweg. Wandelen met dit gemêleerde gezelschap leende zich daar ook goed voor. Vanuit alle richtingen, letterlijk en figuurlijk, waren gasten aanwezig: winkeliers uit Arnhem, transporteurs uit heel Nederland, ambtenaren vanuit lokale en provinciale overheden, toeleveranciers en collega ‘Binnenstadservice-ers‘ uit andere steden.

De wandeling eindigde weer bij Max Brothers. Ook daar ging het gesprek weer verder, onder het genot van een drankje. De bestuursleden, de initiatiefnemer en enkele  winkeliers zetten daar hun handtekening onder de grote intentieverklaring. Niet alle winkeliers konden de winkel verlaten om de handtekening te komen zetten, maar dat is geen enkel probleem:  Binnenstadservice Arnhem komt graag naar de winkelier toe, ook met dat hele grote contract!

Op 5 oktober aanstaande gaat Binnenstadservice Arnhem daadwerkelijk van start met de goederenservice voor de eerste 25 winkeliers. De verwachting is dat het aantal deelnemende winkeliers snel gaat groeien.

Binnenstadservice Arnhem geopend
Schuiven naar boven