Binnenstadservice Nijmegen

De ideale voorbereiding op de Zero Emissie in Nijmegen!

Minister Camiel Eurlings opent Binnenstadservice Maastricht

In Maastricht werd op 6 juli de derde vestiging van Binnenstadservice geopend door Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat.  ‘Stedelijke distributie is soms een wat verwarde kluwen van verschillende belangen. Het lijkt erop dat Max Prudon en Birgit Hendriks met Binnenstadservice het begin van het touw gevonden hebben om de kluwen te ontwarren. Ik ben er ontzettend blij mee en ervan overtuigd dat het een groot succes gaat worden‘, aldus de Minister.

De feestelijke opening begon in Hotel de l’Empereur met de speech van wethouder Jean Jacobs van Economische Zaken. ‘Ik heb veel waardering voor de voortvarendheid waarmee lokale ondernemers dit initiatief hebben opgepakt.’. En ook EVO directeur Dick van den Broek Humphreij sprak lovende woorden.

Vervolgens bracht de Minister per transportfiets het eerste pakket van leverancier Lekkerland naar de winkel Enjoy your life. De Minister werd op de fiets begeleidt door de bestuursleden van Binnenstadservice Maastricht en gevolgd door de overige gasten. Zij verplaatsten zich met duurzame voertuigen, zoals (transport)fietsen, een zonnetrein, een aardgastrein en een aardgas vrachtwagen.

De bijeenkomst eindigde in café Fa-meuse. De aanwezige deelnemende winkeliers zetten daar hun handtekening onder de intentieverklaring met Binnenstadservice Maastricht. Het project Binnenstadservice start met ruim 30 winkeliers, waaronder ook grotere warenhuizen, zoals V&D, de Bijenkorf en Selexyz dominicanen. De komende maanden kunnen winkeliers zich nog aanmelden en op 1 oktober 2009 gaat de goederenservice daadwerkelijk van start.

Binnenstadservice is een collectief ontvangstadres voor winkeliers net buiten het centrum van de stad. Goederen worden hier afgeleverd en vervolgens gebundeld en met schone voertuigen naar de winkels gebracht. Zo hoeven er minder (vracht)auto’s de stad in, wat leidt tot een leefbare, schone en bereikbare binnenstad.

Binnenstadservice is ook in andere grote steden actief. In Nijmegen nu ruim een jaar en in Den Bosch sinds begin 2009. In twintig andere steden, onder andere Arnhem, Utrecht en Rotterdam, zijn initiatiefnemers druk met voorbereidingen.

Minister Camiel Eurlings opent Binnenstadservice Maastricht
Schuiven naar boven