Binnenstadservice Nijmegen

De ideale voorbereiding op de Zero Emissie in Nijmegen!

Certificaten 3e leergang uitgereikt

Niemand minder dan Logistiek Manager van het jaar Duco Buijze, directeur Operations bij Lekkerland in Son, reikte op 31 maart jl. de certificaten uit aan de deelnemers van de derde Leergang Binnenstadservice. Weer twaalf cursisten die in diverse steden óf voor de landelijke organisatie de schouders onder de verdere ontwikkeling van Binnenstadservice gaan zetten. Duco Buijze was, naast Raymond Bosch (KplusV), Jan Luijten (Gemeente Nijmegen), Aldo Paula (ondernemer binnenstad) en Peter v.d. Sterre (EVO) jurylid bij de afsluitende presentatie. “Zoals jullie wellicht weten was Binnenstadservice ook onderdeel van mijn presentatie bij de nominatie Logistiek Manager van het jaar. Ik geloof in dit concept, de kwaliteit van de eindpresentaties was hoog. Het is me dus een genoegen de certificaten te mogen uitreiken”, aldus Duco Buijze.

Vier dagen lang zijn de deelnemers geschoold op onderdelen van het concept Binnenstadservice. Cursusleider Jochum Deuten verzorgde de inleiding op maatschappelijk ondernemen. De deelnemers hebben middels het instrument ‘Effectenarena’ het maatschappelijk rendement van Binnenstadservice in kaart gebracht. Ook de ontwikkeling van het landelijk netwerk, het personeelsbeleid, het opzetten van de exploitatie, de verkoopgesprekken, uitleg over het belang van een uniforme huisstijl en de ervaringen van reeds operationele vestigingen kwamen aan de orde. Al met al voor alle deelnemers uitermate leerzaam en zeker ook aangenaam. “Door met elkaar vier dagen in het Studiecentrum Soeterbeeck door te brengen, worden ook de onderlinge relaties versterkt. Tenslotte worden we een soort collega’s van elkaar in Nederland én België”, zo vertelde een van de deelnemers.

Inderdaad, ook Binnenstadservice België nam deel aan de Leergang. De eerste stappen op Europees niveau zijn daarmee gezet. Naast de deelnemer uit België mengden initiatiefnemers uit nieuwe steden zich met huidige medewerkers van bestaande vestigingen. Ook was voor het eerst een deelnemer vanuit een aanleverende partij present, een winkelier/centrummanager én een gedetacheerde ambtenaar. “De gemengde samenstelling van de deelnemers is van enorme meerwaarde voor de verdere ontwikkeling van Binnenstadservice in Nederland en Europa. Samenwerking met alle betrokkenen is en blijft de kern en de kracht van Binnenstadservice. Het is van groot belang dat partijen elkaar kennen en begrijpen. De leefwereld van een winkelier is een andere dan die van de transporteur of de ambtenaar. Voor het beste resultaat is het van belang dat allen betrokken zijn en blijven bij de transitie naar duurzame stedelijke distributie”. Aldus Max Prudon, initiatiefnemer van de eerste vestiging in Nijmegen en nu volop actief in de ontwikkeling in Nederland.

Certificaten 3e leergang uitgereikt
Schuiven naar boven