Voorbereid op zero emissie!

The Masters met Binnenstadservice aan het werk

Met het plakken van een levensgrote sticker met daarop het logo van The Masters in Wyck heeft wethouder Albert Nuss (PvdA, Duurzaamheid, Mobiliteit en Kenniseconomie) vanmiddag voor het Stadhuis op de Markt in Maastricht de samenwerking tussen Binnenstadservice Maastricht en The Masters officieel wereldkundig gemaakt. The Masters is een vrijwilligersproject dat is bedoeld om jongeren met een vorm van autisme of een handicap aan een baan te helpen. Het bijzondere aan het project is dat het zichzelf bedruipt en dat er geen cent subsidie aan te pas komt.

Alex en Frank van Binnenstadservice Maastricht

Binnenstadservice Maastricht, een distributiesysteem dat een te hoge concentratie vrachtwagens in de straten van de oude binnenstad voorkomt, bestaat ruim drie jaar en maakt een continue groei door. Binnenstadservice is veel actief in Wyck, maar krijgt de laatste tijd ook steeds meer klanten aan de andere kant van de Maas. Onder meer de VVV Maastricht en de VVV Zuid Limburg hebben zich aangesloten.

Als gevolg van de groei moest worden nagedacht over een andere invulling van de bezetting. Deze is gevonden in een samenwerking met The Masters. De jongeren die via het project hun eigenwaarde terugkrijgen, kunnen onder meer worden ingezet bij het bezorgen en afhalen van pakketjes die via de Binnenstadservice op de talrijke adressen in de stad worden afgeleverd.

Enkele jaren geleden maakte Binnenstadservice Maastricht al kennis met The Masters, een initiatief dat streeft naar het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid van ‘anders ontwikkelde jongeren en jong volwassenen. Volgens initiatiefneemster Sheila Oroschin worden deze gestimuleerd om te doen wat zij wel kunnen, in plaats van dat ze steeds te horen krijgen dat zee en beperking hebben en om deze reden niet kunnen doen wat zij graag zouden willen.

Omdat ook Binnenstadservice Maastricht kijkt waar kansen liggen voor ondernemers in de stad, en daar ook haar dienstverlening op afstemt, lag een samenwerking met The Masters voor de hand. Het afgelopen anderhalf jaar zijn de mogelijkheden verkend en is gekeken hoe zoveel mogelijk ondernemers bij het project betrokken konen worden, vertelt een enthousiaste Sheila Oroschin, oud-ondernemersvoorzitter in Wyck. ,,Wanneer je denkt in mogelijkheden is het eenvoudiger om samen te werken. The Masters zijn voor Binnenstadservice een mooi voorbeeld van verbinden en het creëren van een samenleving waarin iedereen ertoe doet.”

Bron: dichtbij.nl

The Masters met Binnenstadservice aan het werk
Schuiven naar boven