Voorbereid op zero emissie!

Staatssecretaris Joop Atsma bij Binnenstadservice

Staatssecretaris Joop Atsma: ”Het Binnenstadservice mes snijdt aan drie kanten”

Staatssecretaris Joop Atsma tekent de overeenkomst In Amsterdam, aan het water, ondertekenden op 19 september verladende partijen de samenwerkingsovereenkomst met Binnenstadservice Nederland. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Astma, was getuige van dit bijzondere  moment in de groei van Binnenstadservice. Lekkerland, Van Gansewinkel, NS Poort Retailbedrijf en Office Depot hebben gekozen met deze ondertekening voor een nauwe samenwerking met Binnenstadservice. Andere partijen kiezen later dit jaar voor hetzelfde.

Joop Atsma ging met de nieuwe partners in gesprek over Binnenstadservice en constateerde dat dit mes aan drie kanten snijdt. De detailhandel is met deze oplossing geholpen, verladers en vervoerders kunnen een aanzienlijke kostenreductie realiseren en ook het milieu is een winnaar bij het inzetten van Binnenstadservice. Hierbij is een kilometerreductie op het hoofdwegennet aan de orde. Even later meenden toehoorders uit de mond van de staatssecretaris zelfs een vierde kant aan het mes te horen, “er is ook milieuwinst vanwege de koppeling met retourlogistiek en het hergebruik van verpakkingsmaterialen”

Start Binnenstadservice Amsterdam

Aansluitend op dit mooie moment verzamelden alle aanwezigen zich op het schip van Mokum Mariteam om de start van Binnenstadservice Amsterdam en de samenwerking met Mokum Mariteam wereldkundig te maken. Binnenstadservice maakt gebruik van twee modaliteiten in de diverse steden. In Amsterdam kan de modaliteit over water natuurlijk niet ontbreken. Hierom en omdat Mokum Mariteam dezelfde maatschappelijk drijfveer heeft is zij de ideale partner voor Binnenstadservice Amsterdam.

De ontwikkeling van zowel Mokum Mariteam en van Binnenstadservice wordt ondersteund door de Stichting Doen. ‘Het is belangrijk dat de binnensteden in Nederland veiliger en beter bereikbaar worden en de luchtvervuiling vermindert. Binnenstadservice draagt hier een praktische oplossing voor aan, namelijk door de transportbewegingen in steden sterk te verminderen. Daarom ondersteunt Stichting DOEN dit initiatief met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij’, aldus  Nina Tellegen, directeur van Stichting DOEN.

Staatssecretaris Joop Atsma bij Binnenstadservice
Schuiven naar boven