Binnenstadservice Nijmegen

De ideale voorbereiding op de Zero Emissie in Nijmegen!

European Urban Freight Distribution Network

Hasselt, 22 oktober 2012

CityDepot en Binnenstadservice Nederland organiseren op 24 en 25 oktober een tweedaagse conferentie in Hasselt waarop vertegenwoordigers van de distributiesector en overheden uit verschillende Europese landen de mogelijkheden van een Europees samenwerkingsverband onderzoeken.  Het resultaat van de conferentie wordt op vrijdag a.s. bekendgemaakt.

CityDepot en Binnenstadservice Nederland verrichten baanbrekend werk op het vlak van stadsdistributie en de winkelkern versterkende dienstverlening ten behoeve van de lokale winkeliers. Beide organisaties doen sinds enige tijd aan knowledge sharing en hopen via het “European Urban Freight Distribution Network” ook andere partijen uit binnen- en buitenland daarbij te betrekken.

Tijdens de “Kick off conference” van het Europees distributienetwerk wordt het operationeel samenwerkingsverband vormgegeven.  Aan het einde van de tweedaagse conferentie kunnen deelnemers zich aansluiten bij dit grensoverschrijdend operationeel samenwerkingsverband.  “We rekenen erop dat we minstens met België en Denemarken tot een concrete samenwerking kunnen komen”, aldus Duco Buijze van Binnenstadservice Nederland. Maar ook de partners uit Zweden en Engeland zijn zeer geïnteresseerd.

Partijen die verdere ontwikkelingen willen volgen, krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven in een netwerk,  dat zal fungeren als broedplaats voor ideeën en platform voor consortia die onderzoek over stedelijke logistiek verrichten op Europees niveau.

Vrijdag a.s. worden de resultaten van de tweedaagse conferentie bekendgemaakt.

European Urban Freight Distribution Network
Schuiven naar boven